1.تزريق واکسن آنفولانزا، موجب ابتلا به آنفولانزا نميشود، پس اين واکسن را تزريق کنيد.
احتمالا تا چند روز پس از تزريق واکسن آنفولانزا احساس ضعيف ميکنيد، اما اين احساس ابدا شبيه ابتلا به آنفولانزا نيست. طبق اعلان مرکز کنترل بيماريها، اين واکسن حاوي ويروس زندهي آنفولانزا نيست، پس احتمال ابتلا به آنفولانزا از طريق تزريق واکسن غير ممکن است. تجربهي هر گونهي درد، تب، تهوع يا خستگي مفرط احتمالا ناشي از عملکرد سيستم بدني در جهت افزايش توليد و ترشح پادتنها براي سرکوب آنفولانزاست.
واکسن آنفولانزا بزنيم يا نه؟
2.واکسن آنفولانزايي که خودتان از داروخانه تهيه ميکنيد، مشابه واکسنهاي مراکز درمانيست.
واکسنهاي موجود در داروخانه تفاوتي با آنچه در مراکز درماني موجود است، ندارد. حتي اگر بيمه هزينهي آن را متقبل نشود، باز هم از خريد و تزريق ضرر نميکنيد.
3.حيوانات خانگي نيز به تزريق واکسن آنفولانزا نياز دارند.
حتي اگر حيوان خانگي خود را مرتب به پانسيون يا مرکز مراقبتهاي ويژه ميبريد، باز هم بايد واکسن ضد آنفولانزا تزريق کند. شايد تزريق اين واکسن در برابر آنفولانزاهاي جديد سگي کاملا موثر نباشد اما بين 65 تا 75? در برابر اغلب آنفولانزاهاي شناخته شده موثر است و به طور ميانگين هزينهي چنداني ندارد.
4.احتمالا امسال به آنفولانزا مبتلا نميشويد.
طبق مطالعات اخير مشخص شد عليالرغم اين واقعيت که اکثر مردم از شيوع سالانهي آنفولانزا در هراس هستند، اما بزرگسالان بالاي 30 سال به طور ميانگين هر 10 سال فقط 2 بار به آنفولانزا مبتلا ميشوند. محققان دليل اين امر را پادتنهاي ترشح شده از سيستم ايمني بدن در طول ابتلا به آنفولانزا ميدانند که بعد از بهبود نيز در حافظهي سيستم ايمني بدن بر جاي ميماند. همين امر کمک ميکند تا به آنفولانزا مبتلا نشويم. يک روش کليدي؟ تزريق سالانهي واکسن آنفولانزا کمک ميکند تا پادتن در حافظه بلند مدت سيستم ايمني حک شود.
5.امکان انتقال آنفولانزا از انسان به حيوانات خانگي وجود ندارد.
دکتر کولين پريش، متخصص ويروسشناسي در دانشگاه دامپزشکي ميگويد که حيوانات خانگي پشمالو نيز به آنفولانزا مبتلا ميشوند اما اين انتقال فقط از طريق سگها و گربههاي ديگر صورت ميپذيرد، نه از انسان به حيوان. که اغلب به ندرت موجب مرگ آنها ميشود.
6.سگهاي پشمالوي شما نيز ناقل ويروس آنفولانزاي سگي به شما نيستند.
شما مبتلا نميشويد اما حيوانات خانگي ديگر مانند سگهاي ديگر، گربه، خوک و راسو همگي در خطر ابتلا هستند. چنانچه علائم آنفولانزا( آبريزش بيني، تب، سرفه) در سگتان شدت يافت، سريعا او را نزد دامپزشک ببريد. پريش ميگويد، قرنطينه کردن او به مدت 5 تا 7 روز موجب ميشود حيوانات ديگر در امان بمانند. هيچگونه درمان فوري و خاصي براي آنفولانزاي سگي وجود ندارد، اما درمانهاي معمول انساني موثرند: از جمله محبت درماني و مصرف مقدار فراواني مايعات تا بدنشان دچار کمآبي نشود. اغلب آنها ظرف 1 تا 2 هفته بهبود مييابند.
7.ابتلا به آنفولانزا را ميتوان پيشبيني نمود.
وقوع آنفولانزا را همانند هوا پيشبيني کنيد. اين ايدهايست که در وراي ابزار جديد پيشبيني آنفولانزا خفته است، اين ابزار توسط متخصص بيماريهاي عفوني در دانشگاه کلمبيا طراحي شده است. تابعي تعاملي از ابتلاي مردم امريکا به آنفولانزا که شدت موارد ابتلا را در شهرهاي اطراف کشور و تعداد افراد مبتلا را نشان ميدهد و در عين حال تعداد افرادي که در هفتهي پيش روي مبتلا خواهند شد را پيشبيني ميکند.
8.امکان غلبه بر سرماخوردگي بدون طي دورهي آن وجود ندارد.
ويروس سرماخوردگي علاقه دارد تا در بيني، مادامي که دماي آنجا 7 درجه سانتيگراد سردتر از مابقي بدن باشد، سکني گزيند، اما دانشمندان هنوز مطمئن نيستند که چرا چنين امري اتفاق ميافتد. در اغلب سرماخوردگي ها پاي يک مقصر در ميان است. تحقيقات اخير دانشگاه پزشکي ييل حاکي از آن است که قابليت تکثير ويروس سرماخوردگي در سرما چندين برابر ميشود و سيستم ايمني زمان کافي براي مقابله با آن را نمييابد. با افزايش دماي بدن، استراحت و خواب کافي، ورزش مرتب و مصرف ميوه و سبزيجات تازه سيستم ايمني تقويت شده و قدرت بيشتري مييابد.
9.تزريق واکسن آنفولانزا احتمالا از دور خارج خواهد شد.
تزريق سالانهي واکسن آنفولانزا احتمالا به زودي به تاريخ ميپيوندد. طبق انتشار نتايج تحقيقات جديد در مجلهي ويروسشناسي، تلاش چند ساله براي ابداع واکسني که قادر به نابودي تمام يا حداقل اکثر ويروسها باشد ظرف 5 تا 7 سال آينده محقق خواهد شد. آزمايشات اوليه بر روي حيوانات صورت پذيرفته و حاوي نتايج مثبتي بوده، برنامهريزيها حاکي از تست اوليهي آن بر روي انسان در سال 2016 است.
درباره این سایت