آرتروز گردن به فرسايش و تخريب ديسک‌هايي گردن و مهره‌هاي گردن، گفته مي‌شود. به دليل افزايش سن و فرسودگي ديسک‌ها و مهره ها معمولاً از دهه سوم زندگي آرتروز گردن بروز پيدا مي‌کند.


آرتروز گردن با ايجاد زائده‌هايي کوچک استخواني در اطراف مهره ها و نيز ديسک ها با وجود گذر زمان و افزايش سن باريک‌تر شده و باعث ايجاد بروز آرتروز گردن مي‌شود. آرتروز گردن يا آرتريت دژنراتيو مهره‌هاي گردن به‌طور کلي به دليل تغييرات بافت ديسک بين مهره‌اي، غضروف مفصلي و رباط‌هاي اطراف مهره هاي گردن به وجود مي‌آيد و به دليل اينکه اين ساختار نمي‌توانند به خوبي در کنار هم فعاليت نمايند باعث محدود شدن حرکات و دردناک شدن گردن مي‌شود.


 


آرتروز گردن

آرتروز گردن



 


نشانه‌هاي آرتروز گردن :


– همراه شدن درد گردن با دردهاي کتف و شانه که حتي حرکت دادن گردن باعث تشديد درد مي‌شود


– درد گاهي از اوقات به قسمت‌هاي انگشتان دست و يا بازو انتقال پيدا مي‌کند


– درد به ‌صورت رفت‌وبرگشتي است و هرازگاهي با انجام حرکات غيرعادي در گردن و يا رگ به رگ شدن عضلات اين دردها شروع مي‌شود.


– غالباً دردها بدون دليل مشخصي شروع مي‌شود.


– دچار سردرد شدن که سردرها از بالاي گردن شروع‌شده و به بالاي پيشاني مي‌رسد.


– سوزن سوزن شدن دست و يا بازو که اين احساس ناتواني را بايد بيمار با پزشک خود در ميان بگذارد زيرا اين نشانگر فشار بيش از حد به عصب ها مي باشد که به آن “راديکولوپاتي گردن” مي گويند.


– ديگر نشانه هايي که در برخي اوقات رخ مي دهد شامل راه رفتن سخت شده و با دشواري همراه باشد، اختلال در عملکرد مثانه “ميلوپاتي گردني” و… که البته مراجعه به پزشک ضروري است.


 


بيماري آرتروز گردن

بيماري آرتروز گردن



 


تشخيص بيماري آرتروز گردن :


پزشک مربوطه بعد از معاينه مواردي مانند حرکت گردن و دامنه حرکتي آن، آزمايش تصويربرداري به کمک اشعه ايکس، سي‌تي‌اسکن، ام‌آرآي و ميلو گرافي و آزمايش‌هاي عملکرد عصب به کمک الکتروميوگرافي و بررسي هدايت عصبي، نظر خود را اعلام مي کند.


 


درمان آرتروز گردن

درمان آرتروز گردن



 


روش‌هاي درمان آرتروز گردن :


معمولاً روش هاي درمان آرتروز گردن بيشتر به روش‌هاي غيرجراحي تأکيد دارد درمان‌هايي که باعث آرامش درد، کمتر شدن احتمال آسيب‌ديدگي‌هاي هميشگي و پويا و طبيعي‌تر شدن سبک زندگي بيمار تمرکز دارد.


– استراحت:


در موارد شديد آرتروز گردن ، استراحت به مدت چندين روز و نهايت تا سه روز و نه بيشتر تجويز مي‌شود زيرا استراحت هاي طولاني مفيد نيست بلکه بيمار در معرض خطر قرار مي‌گيرد.


– گردن‌بند طبي يا بريس:


استفاده از گردن‌بند طبي به مدت يک هفته باعث تسکين  آرتروز گردن مي‌شود و استفاده طولاني به دليل ضعيف شدن عضله‌هاي ستون مهره ها توصيه نمي‌شود. در ضمن انجام فيزيوتراپي باعث تقويت عضله‌هامي‌شود.


– استفاده از داروها :


استفاده از داروهاي شل‌کننده عضلات، داروهاي مسکن و داروهاي ضدالتهابي غيره استروئيدي که داروهاي نام برده شده باعث کاهش درد و شل شدن عضلات و کاهش گرفتگي هاي عضلاني مي‌شود.




– روش فيزيوتراپي :




اين روش ترکيبي از حرکات و تمرين هاي اصلاحي و روش‌هاي غيرفعال است که در روش‌هاي غير فعال از گرما، يخ و تحريک‌هاي الکتريکي باعث کاهش گرفتگي عضلاني و درد در بيمار مي‌شود و در تمرين ها و حرکات نيز بيمار مي‌تواند حرکت‌هايي را انجام دهد که باعث افزايش انعطاف‌پذيري و قدرت عضلات شود .




– جااندازي مهره ها به صورت دستي :




در مواقعي که مهره‌هاي گردن جابه‌جا شده باشد و به اصطلاح دررفتگي ايجاد شده باشد، متخصص مي‌تواند با درمان‌هاي دستي، مهره هاي نيمه در رفته را جا بيندازد که البته در هنگام جاافتادن مهره ها صداي شبيه صدادادن زانو ايجاد مي‌شود.




– درمان به کمک طب سوزني




– ماساژ درماني :




ماساژ درماني به کمک فرد ماهر باعث شل شدن عضلات و تسکين درد مي‌شود.




– ليزردرماني




– درمان به کمک جراحي :


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فـــن پـــیج مـــلــتــفـــت دانلود پروژه و تحقیق طراحی وب سایت و انواع اپلیکیشن |سارین وب رسانه و فضای مجازی پستچی gowarab نت فیلم | دانلود فیلم ایرانی جدید فصل برف مطالب مفید از اینترنت